Wilt u optimaal gebruik maken van onze diensten download dan hieronder onze mobiele app.

Nu niet, ga naar de website.
Waar kan ik zwemmen?
Header | Zwemles

Zwemles

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wanneer kinderen goed kunnen zwemmen, is dat een zorg minder. Leer je kind daarom zwemmen volgens het zwem-ABC. A is aanleren, B is beter worden en C is complete zwemvaardigheid. Met het complete zwem-ABC diploma op zak kunnen kinderen veilig en zelfstandig in, om en op het water spelen. Tijdens de zwemlessen leren kinderen spelenderwijs de nodige zwemvaardigheden, genieten ze van het water en zijn ze gezond en sportief bezig.

Vanaf vier jaar kunnen kinderen in verschillende zwembaden al starten met de zwemles voor het A-diploma. Diverse onderzoeken wijzen uit dat kinderen op hun vijfde jaar over de juiste motoriek beschikken om goed te leren zwemmen en het ook leuk vinden. Vijf jaar is zwemlesjaar! Ieder kind leert op het eigen tempo. Wanneer een kind op vijfjarige leeftijd start met zwemles, gaan wij voor het behalen van het complete zwem-ABC uit van gemiddeld van 90 lessen*. Een kind is pas zwemveilig en zwemvaardig na het behalen van het complete zwem-ABC.

* het gemiddeld aantal lessen is gebaseerd op lessen van 45 minuten. Bij lessen van 30 of 60 minuten geldt een ander aantal lessen. De keus van het soort zwemles en de leeftijd bij de aanvang van de zwemles heeft invloed op het benodigde aantal zwemlessen.

Starten met zwemles

In de Rotterdamse zwembaden zijn er verschillende soorten zwemlesmogelijkheden, zoals: reguliere zwemlessen, privé zwemlessen, zwemlessen met extra aandacht en ook versnelde cursussen. Zo is er altijd een geschikte les die bij jouw kind past. Geef kinderen tijdig op voor zwemles (rond vier jaar), want er kunnen wachtlijsten zijn. Dit verschilt per zwembad. Informeer bij jouw zwembad naar de voorwaarden, mogelijkheden en de actuele wachttijden.

De deelnemende zwembaden zijn:

Let op: leren zwemmen kost geld. Ouders met een minimuminkomen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.

Op de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid kun je meer lezen over het zwem-ABC en zwemlessen: allesoverzwemles.nl.