Wilt u optimaal gebruik maken van onze diensten download dan hieronder onze mobiele app.

Nu niet, ga naar de website.
Waar kan ik zwemmen?

Rotterdam zwemt

Sinds 6 juli 2000 werken de zwembaden van Sportfondsen Rotterdam, Sportbedrijf Rotterdam en Optisport Rotterdam samen. Onder de naam ‘Rotterdam Zwemt’ zijn alle Rotterdamse zwembaden verenigd.

Deelnemende zwembaden

In totaal nemen 15 zwembaden uit Rotterdam deel aan de Stichting Promotie Rotterdamse Zwembaden.

Sportfondsen Rotterdam Sportbedrijf Rotterdam Optisport
Oostelijk zwembad Zwemcentrum Rotterdam Het Alexanderhof
Recreatiecentrum Oostervant Sportcentrum de Wilgenring
Recreatiecentrum Zevenkampse Ring Sportcentrum de Rozenburcht
Van Maanenbad Sportcentrum West
Zwembad Afrikaanderplein
Zwembad Hoogvliet
Zwembad IJsselmonde
Zwembad Overschie
Zwembad Hoek van Holland
Zwembad Pernis

Keurmerk Veilig & Schoonkeurmerk-veilig-en-schoon

Alle zwembaden in Nederland moeten voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Maar daarnaast stellen onze bezoekers ook hoge eisen aan de service en voorzieningen in de zwembaden. Hier geven de zwembaden met het Keurmerk Veilig & Schoon gehoor aan. Het Keurmerk Veilig & Schoon wordt uitgegeven door de Stichting Zwembadkeur en stelt aanvullend aan de wettelijke eisen ook een aantal belangrijke kwaliteitseisen. Zo worden jaarlijkse alle RVS- en verzinkt staalconstructies gecontroleerd en indien nodig direct behandeld of vervangen. De materialen kunnen namelijk worden aangetast door chloordampen. Dit tonen de baden aan in een inventarisatierapport. Alle Rotterdamse zwembaden voldoen aan dit keurmerk.

logo_vrolijk_en_veilig_samenwerkende_zwembaden

Lees hier meer over Keurmerk Veilig & Schoon.

Protocol Vrolijk & Veilig

Het Protocol Vrolijk & Veilig is een landelijk initiatief om overlast en agressie in zwembaden tegen te gaan. De gemeente Rotterdam heeft in samenwerking met politie Zuid-Holland het protocol ingesteld voor alle Rotterdamse zwembaden. Doel van het protocol is dat alle gasten op een veilige en leuke manier gebruik kunnen maken van onze faciliteiten. Om dit te kunnen waarborgen hanteren we in onze zwembaden huisregels. Al onze gasten dienen zich hieraan te houden.

Goed om te weten

De meeste Rotterdamse zwembaden werken met zoutelektrolyse. In elk zwembad is altijd een klein deel chloor aanwezig. In Nederland is chloor namelijk een wettelijke verplichting in de zwembaden. Bij de zwembaden wordt chloor ter plaatse geproduceerd uit zout via de zoutelektrolyse, waardoor er minder last is van bijwerkingen, zoals rode ogen of prikkelende neus.