Wilt u optimaal gebruik maken van onze diensten download dan hieronder onze mobiele app.

Nu niet, ga naar de website.
Waar kan ik zwemmen?

Schoolzwemmen

In Rotterdam is de mogelijkheid voor basisscholen om deel te nemen aan schoolzwemmen. Dit geldt veelal voor de groepen 5 en 6 en wordt beschouwd als onderdeel van het bewegingsonderwijs. Tijdens het schoolzwemmen worden de zwemvaardigheden van een kind (verder) ontwikkeld.

Het nieuwe schoolzwemmen
Sportbedrijf Rotterdam, Sportfondsen Rotterdam en Optisport hebben – samen met gemeente Rotterdam – de handen ineengeslagen om het schoolzwemmen te innoveren. Het nieuwe schoolzwemmen wordt leuker en actiever voor de kinderen; ze leren spelenderwijs méér en beter zwemmen. Het nieuwe schoolzwemmen past daarmee beter bij de ambities voor beweegonderwijs en jeugdsportdeelname in Rotterdam.

Hoe ziet het nieuwe schoolzwemmen eruit?
Het nieuwe lesprogramma bestaat uit Sportblokken van drie zwemsporten: survival zwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo. De kinderen worden spelenderwijs zwemveiliger en zwemvaardiger en de lessen leveren een belangrijke bijdrage aan de motorische ontwikkeling in het water.

In de maand november staat het wedstrijdzwemmen centraal. Lees hier meer: Flyer clinics wedstrijdzwemmen november 2023

Advies: zwemles vanaf 5 jaar
Elk sportblok duurt een aantal weken en bij alle Sportblokken zijn de eisen van het Zwem-ABC uitgangspunt voor de inhoud van de les. Kinderen kunnen met schoolzwemmen een diploma halen. Wel zijn dit maar een beperkt aantal lessen, omdat schoolzwemmen slechts twee jaar is. Vanuit het oogpunt van de zwemveiligheid adviseren wij vanaf vijf jaar uw zoon of dochter op zwemles te doen.

Meer informatie
Voor meer informatie over schoolzwemmen kunt u terecht bij de school van uw kind. Zij kunnen u het beste informeren of zij deelnemen aan schoolzwemmen en hoe dit verder in het schoolprogramma verwerkt wordt.

 

 

Download de Rotterdam Zwemt app