Wilt u optimaal gebruik maken van onze diensten download dan hieronder onze mobiele app.

Nu niet, ga naar de website.
Waar kan ik zwemmen?
Aquasport zwemmen Rotterdam

Aquasport

Neem in de zwembaden deel aan diverse groepslessen. Denk aan aquarobics, aquajoggen, aquaslank, trimzwemmen en nog veel meer. Bij aquasport werk je op een leuke manier aan je gezondheid en conditie, variërend tussen intensief trainen of gewoon lekker bewegen. De keus is aan jou. De kans dat je bij aquasport blessures oploopt is heel klein. Door de opwaartse kracht van het water wordt de druk op de gewrichten aanzienlijk verminderd. Alle spieren en gewrichten worden gelijkmatig gebruikt. Aquasport is dan ook geschikt voor jong en oud.

Onze zwembaden bieden onder meer de volgende groepslessen:

Hoge intensiteit

ActivciteitLocatieOmschrijving
Aqua CircleZevenkampse RingEen uitdagende workout en circuittraining voor het hele lichaam met verschillende elementen en materialen, zoals een aqua trampoline of een floatmat.
Aqua CombatZwembad IJsselmondeAqua Combat is het uitvoeren van bewegingen in ondiep water (heup-tot borstdiep), op de maat van muziek in een vlot tempo, zonder al te veel onderbrekingen. Aqua Combat is een combinatie van Kickboksen,  Boksen en MMA.
Aqua KickboxingOostervantKickboxing in het water in combinatie met een Body Workout. Men traint zowel individueel als samen.
Aqua PowerZevenkampse Ring en Zwemcentrum RotterdamExplosieve kracht- en intervaltraining, waarbij gebruik gemaakt wordt van het hele zwembad. Zowel in het water als op de kant.
AquaBootcampOostelijk Zwembad, Zwembad Hoogvliet, Zwembad IJsselmonde, Sportcentrum De Wilgenring en Zwemcentrum RotterdamEen pittige training met afwisselende oefeningen als loop- en boks training, versnelde aquarobis-oefeningen met gebruik van verschillende materialen.
AquavariaOostelijk ZwembadEen gevarieerde les die elke week anders is. Van waterpolo oefeningen tot wedstrijdzwemmen en van aquajoggen tot bootcamp oefeningen.
FloatfitZwemcentrum RotterdamFloatfit is een High Intensity Interval Training op de drijvende aquabase. Het is dus geen bewegen in water maar bewegen op water. De drijvende aquabase laat je permanent je evenwicht zoeken, wat goed is voor je core stabiliteit. In combinatie met de verschillende oefeningen versterkt floatfit alle spieren in je lijf. Tijdens de floatfit lessen kun je het beste fitnesskleding dragen of andere nauwsluitende lycra kleding.

 

Gemiddelde intensiteit

AquafitAlexanderhofFitnessoefeningen in het water met gewichten en andere fitnessmaterialen.
Aquafit (dames)OostervantEen beweegprogramma is zowel ondiep als diep water, waarbij meerdere trainingsvormen aan bod komen. Een actieve les van 30 minuten op muziek, daarna uitzwemmen.
AquajoggenOostelijk zwembad, Zwemcentrum Rotterdam, Sportcentrum De Rozenburcht, Sportcentrum De Wilgenring en Zwembad IJsselmondeLooptraining in het water met behulp van een Wet-belt.
AquaJumpZwemcentrum RotterdamBij Aquajump train je het complete lichaam, de armen, benen, rug, buik en billen in één keer. Zowel onder- als bovenlichaam als de armen werken mee om je tijdens de sprongen in balans te houden op de verschillende snelheden.
AquarobicsOostervant, Zevenkampse Ring, Van Maanenbad, Zwemcentrum Rotterdam, Zwembad IJsselmonde en Sportcentrum De WilgenringActieve workout > een combinatie van cardio-, spier- en danstraining in het water.
AquaslankOostelijk ZwembadActiviteit speciaal voor mensen die graag willen afvallen en gelijk aan een betere conditie en figuur willen werken. In combinatie met voedingsadvies. Cursus van 8 weken.
AquavitaalAlexanderhof, Zevenkampse Ring en OostervantBeweegprogramma voor de vitale, actieve senior, gebaseerd op de algemene dagelijkse verrichtingen uit het dagelijkse leven.
Aquavitaal (dames)OostervantBeweegprogramma voor de vitale, actieve senior, gebaseerd op de algemene dagelijkse verrichtingen uit het dagelijkse leven.
Trimzwemmen / SwimfastZevenkampse Ring, Sportcentrum De Rozenburcht, Van Maanenbad en Sportcentrum De WilgenringConditie- en techniektraining op basis van oefeningen bestaande uit de verschillende zwemslagen, al dan niet met behulp van materialen.

 

Lage intensiteit

Fifty FitOostelijk Zwembad, Van Maanenbad, Oostervant, Zwembad Hoogvliet, Sportcentrum De Rozenburcht, Sportcentrum De Wilgenring, Zwembad Overschie en Zwemcentrum RotterdamHét beweegprogramma voor de vitale, actieve senior, gebaseerd op de algemene dagelijkse verrichtingen uit het dagelijkse leven.
Fit en SoepelZwembad IJsselmonde en Sportcentrum De Wilgenring
FysiofitZevenkampse RingHet mobiliseren van de spieren en langzaam opbouwen van conditie.
Hydro Medical FitVan MaanenbadBij aandoeningen zoals reuma, artrose, obesitas, diabetes, e.d. Beweging in extra warm water, waarbij je niet alleen werkt aan de conditie, spierversteviging, balans en coördinatie, maar ook aan ontspanning en ademhaling.
ZwangerschapszwemmenOostelijk Zwembad, Zevenkampse Ring, Van Maanenbad en Zwembad IJsselmonde