Wilt u optimaal gebruik maken van onze diensten download dan hieronder onze mobiele app.

Nu niet, ga naar de website.
Waar kan ik zwemmen?
ZwemTips | Rotterdamzwemt

Belangrijke tips

 1. Ga regelmatig met je kind naar het zwembad
  Zo raken kinderen vertrouwt met water en dat bevordert het plezier in zwemmen
 2. Spelen, spelen, spelen
  Laat je kind spelen, spelen en nog eens spelen in borstdiep water. Spelletjes met duikstokjes, wedstrijdje wie het langst met z’n neus in het water kan drijven, herkennen van vormen en kleuren op de bodem en  onder papa of mama’s benen doorzwemmen, leveren zeker in de beginfase veel tijdwinst op. Zo leren kinderen te houden van water.
 3. Geen dwang
  Dwing kinderen nooit om bijvoorbeeld onderwater te gaan als ze angstig zijn. Het versterkt angst en maakt kinderen onzeker.
 4. Niet zelf zwemslagen oefenen
  Zwemles is een zaak voor professionals. Kinderen die oefenen in diep water terwijl ze nog niet kunnen zwemmen, leren zichzelf de verkeerde zwemslagen aan. Dit werkt averechts. Hierdoor kost het juist extra zwemlessen om de juiste zwemtechniek aan te leren.
 5. Vraag advies!
  Als je ziet dat jouw kind tijdens de zwemles moeite heeft met een bepaald onderdeel, neem dan contact op met je zwembad of zwemschool en vraag of je zelf iets kunt doen. Onze baden geven je advies waar je iets aan hebt.
 6. Dit kun je wel oefenen
  In de fase waarop je kind zwemslagen aanleert, kun je drijven op rug en buik met je kind oefenen. Zorg ervoor dat je kind ontspannen is en zing een kort liedje in plaats van tellen. Blijf positief en hou het speels.
 7. Zwemdiploma A gehaald? Ga je gang in het diepe!
  Na het behalen van het A diploma kun je naar hartenlust oefenen met je kind. Hierdoor wordt hij/zij een vrije en sterke zwemmer. Dit helpt ook bij het behalen van het B en C diploma.
 8. Praat positief over zwemles
  Kinderen kunnen gevoelig reageren als ze worden vergeleken met zwemgenoten. Gesprekken met andere ouders over zwemles, de verschillende badjes, de kwaliteit van de lesgevers, de duur van de opleiding en de voortgang van het ene kind ten opzichte van een ander, maakt kinderen onnodig onzeker en angstig om te falen. Hou de gesprekken daarom positief.
 9. Stel je vraag!
  Heb je vragen over de zwemles van je kind? Dan kun je altijd contact opnemen met je zwemschool of het zwembad waar je kind les krijgt. Leg uit wat je mist en vraag om uitleg. Wij staan open voor suggesties en ideeën.

In deze folder lees je nog meer tips voor een leuk verblijf in het zwembad.

Veel plezier in het zwembad!