Wilt u optimaal gebruik maken van onze diensten download dan hieronder onze mobiele app.

Nu niet, ga naar de website.
Waar kan ik zwemmen?

Van Maanenbad

Het Van Maanenbad, ook wel bekend als Sportfondsen Rotterdam Noord, is misschien wel het bekendste zwembad in Rotterdam. Ons binnenbad is vooral geschikt voor banenzwemmen. Verwacht hier geen ‘toeters en bellen’ zoals glijbanen. Je kunt tijdens het zwemmen wel (gratis) gebruik maken van het stoombad en de snelbruiner. Ons buitenbad is een unieke plek. Midden in de hectiek van de stad vind je hier een oase waar je kunt genieten van zon en water.

Van Maanenstraat 8
3038 CZ Rotterdam

tel.: 010-466 25 80
e-mail: vanmaanenbad@sportfondsen.nl
website: www.vanmaanenbad.nl
facebook_logo

 • Rooster/Openingstijden
 • Tarieven
 • Agenda
 • Faciliteiten
 • Nieuws
 • 360 Graden Tour
Banenzwemmen/Vrijzwemmen
Los bad (tot 1 jaar)       gratis
Los bad (1 t/m 3 jaar) €       4,55
Happy Swim Hour €       4,40
Los bad€       5,30
Los bad R'dampas €       4,80
12-badenkaart (6 mnd geldig)€     53,00
25-badenkaart (12 mnd geldig)€   106,00
Kwartaalabonnement€     98,35
Halfjaarabonnement (6 mnd geldig)€   178,75
Jaarabonnement (12 mnd geldig)€   325,00
  
Buitenbad 
Los bad buitenbad€       5,50
Los bad (tot 1 jaar)       gratis
Los bad (1 t/m 3 jaar)€       4,40
  
Groepslessen 
Baby en Peuterzwemmen 
Losse les€       6,10
12-badenkaart (6 mnd geldig)€     61,00
  
Fifty fit 
Losse les€       3,75
12-badenkaart (6 mnd geldig)€     37,50
  
Hydro Medical Fit 
Losse les€       6,10
12-badenkaart (6 mnd geldig)€     61,00
  
Trimzwemmen 
Losse les€       6,10
12-badenkaart (6 mnd geldig)€     61,00
  
Aquarobics 
Losse les€       6,10
12-badenkaart (6 mnd geldig)€     61,00
  
Zwangerschapszwemmen  
Losse les€       6,10
  
Zwemlessen 
Proef zwemles €     15,00
Maandkaart€     48,75
Inschrijfgeld€     15,00
Diplomazwemmen€     26,45
  
Diversen 
Zonnebank€       6,50
  
Magneetkaart 
Aanschaf magneetkaart€       5,00

* Al onze kaarten hebben een beperkte geldigheidsduur.
 
 • 3 kleedkamers
 • 9 toiletten
 • 20 douches
 • Horeca aanwezig
 • Tribune aanwezig
 • Wedstrijdbad, instructiebad, buitenbad met peuterbad en ligweide, stoombad, zonnebank, fitnessruimte, vergaderruimte, buitenschoolse opvang
 • Parkeergelegenheid aanwezig (betaald)

Duurzaam ondernemen 25-11-2019

Het Van Maanenbad voelt zich verantwoordelijk voor haar impact op mens en milieu door haar activiteiten. We doen er alles aan om die verantwoordelijkheid ook om te zetten in daden. Zo willen wij in 2020 voldoen aan de eisen van Green Key.

Bedrijven met een Green Key-certificaat doen veel meer op het gebied van duurzaamheid dan de wet vraagt. Zij voldoen minimaal aan de normen van de internationale Green Key-organisatie. Door persoonlijke begeleiding, een speciale omgeving op deze website, cursussen en vooral contact met andere Green Key-bedrijven, wordt ‘gaan voor groen’ leuker en interessanter. Samen werken aan een groene wereld inspireert en stimuleert. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist
 
We houden bijvoorbeeld rekening met de inkoop van chemicaliën en doen dat dus zo duurzaam mogelijk. Onze installaties en verlichting zijn zo energie-efficiënt als mogelijk uitgevoerd en we monitoren dat continue. De bedrijfskleding die we dragen zijn gemaakt door bedrijven die het convenant “duurzame kleding” hebben ondertekend.   
 
Daarnaast bieden we activiteiten aan voor ouderen tegen gereduceerd tarief om hen in beweging te houden en samen te brengen. We bieden onze accommodatie aan voor (welzijn)organisaties uit de buurt en werken samen met verenigingen die het zwembad gebruiken.


Rotterdamse Sportfondsenbaden veilig volgens Blue Cap Foundation 29-04-2019

Op 24 april 2019 hebben de vier Rotterdamse Sportfondsenbaden het Blue Cap Keurmerk ontvangen. Dit betekent dat de zwembadroosters en watercirculatiesystemen in deze Rotterdamse zwembaden veilig zijn. Voorzitter van The Blue Cap Foundation Chris Geurts van Kessel overhandigde de certificaten aan  de directeur van Sport en Cultuur de heer Mickel Beckers van de gemeente Rotterdam die ze op zijn beurt doorgaf aan directeur van Sportfondsen Rotterdam Hans Timmerman. Het officiële moment vond plaats in het Oostelijk Zwembad.

Zwembadinspecties.nl onderzocht in 2018 de risico’s op beknelling door vastzuigen van lichaamsdelen en lang haar in de verschillende zwembaden. Het onafhankelijke inspectiebureau concludeerde dat de zwembaden van de Rotterdamse Sportfondsenbaden voldoen aan de eisen van het Blue Cap Keurmerk en daarom het Keurmerk in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde op een ludieke manier in het monumentale Oostelijk zwembad. Met een zeilboot kwamen de certificaten aan bij de voorzitter van The Blue Cap Foundation Chris Geurts van Kessel.  Hij mocht de certificaten doorgeven aan de directeur van Sport en Cultuur de heer Mickel Beckers van de gemeente Rotterdam welke mede verantwoordelijk is voor de zwembaden in de stad. Beckers vertelde dat hij in zijn jeugd ooit eens zelf een nare ervaring had gehad met een afzuigrooster in een zwembad waarna hij de certificaten doorgaf aan Hans Timmerman, directeur Sportfondsen Rotterdam.  Timmerman benadrukte nog eens dat veiligheid in zwembaden geen grenzen kent. Als beheerder moet je er alles aan doen om het zwembad zo veilig mogelijk te maken voor haar bezoekers.
 
The Blue Cap Foundation pleit al langere tijd voor het meten van beknellingsrisico’s in zwembaden. Volgens de stichting is het de enige manier om de veiligheid van afzuigroosters en beknellingsrisico’s in kaart te brengen. Er zijn op dit moment twee onafhankelijke inspectiebureaus die beknellingsrisico’s in zwembaden kunnen meten volgens de richtlijnen van het Blue Cap Keurmerk.
 
The Blue Cap Foundation is in 2010 opgericht door Jan Jonker die in dat jaar zijn kleinzoon Willem (12) verloor. Hij werd door enorme krachten vacuüm gezogen aan het rooster van een zwembad. De kracht van het vacuüm was dusdanig groot dat drie omstanders Willem niet van het rooster konden bevrijden. Jaarlijks komen nog steeds enkele tientallen zwemmers om het leven als gevolg van beknelling aan een zwembadrooster, zo blijkt uit cijfers. The Blue Cap Foundation registreert deze ongevallen sinds haar oprichting in 2010. Het is een wereldwijd probleem waar de stichting niet alleen onderzoek naar doet, maar ook oplossingen voor aanreikt. De stichting hoopt dat alle zwembaden de beknellingsrisico’s laten meten door een onafhankelijk inspectiebureau.
 
Hoewel zwembaden in Nederland te boek staan als veilig blijken er hier en daar toch nog wel eens wat onveilige roosters te zijn. Met het Certificaat van The Blue Cap, vernoemd naar de blauwe pet die de twaalfjarige Willem altijd op had, toont een zwembad aan veilige roosters te hebben.

​BTW tarief van 6% naar 9% 19-12-2018

Vanaf 1 januari 2019 zal het kabinet het lage BTW tarief verhogen van 6% naar 9%. Het lage btw-tarief wordt heden toegepast in de sectoren horeca, agro, recreatie, sport, cultuur en bouw. Dit betekent dat ook wij als het Van Maanenbad helaas zijn genoodzaakt 9% btw te gaan berekenen over onze producten en diensten. Daarom zullen wij met ingang van 1 januari 2019 onze tarieven aanpassen, waarbij wij tevens de jaarlijkse inflatiecorrectie zullen meenemen.

Lage btw-tarief op geldende abonnementen/ meerbadenkaarten
Alles dat geleverd wordt in 2019, maar wel al betaald is in 2018, mag van de Belastingdienst nog tegen het oude tarief berekend worden. Betaal je dus in december een meerbadenkaart of een abonnement, dan zwem je in 2019 nog tegen het lage btw-tarief.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.