Wilt u optimaal gebruik maken van onze diensten download dan hieronder onze mobiele app.

Nu niet, ga naar de website.
Waar kan ik zwemmen?

Oostelijk Zwembad

Net ten oosten van het centrum van Rotterdam ligt het Oostelijk Zwembad. Het zwembad is gesticht in 1932 en het oudste zwembad van de stad. Het heeft een authentieke en monumentale sfeer, maar wel met de luxe en technieken van een modern zwembad. Zwemmen in het Oostelijk Zwembad is door haar monumentale karakter een echte belevenis.

Het Oostelijk Zwembad biedt veel activiteiten aan. Van banenzwemmen tot zwemles, van zwemmen voor aanstaande moeders tot zwemles voor ouder en kind en van Seniorenfit tot diverse Aquasporten. Het Oostelijk Zwembad beschikt ook over een gezellige koffiecorner.

Zwemmen in het Oostelijk Zwembad is zwemmen in een nostalgische ambiance.

Gerdesiaweg 480,
3061 RA  Rotterdam

Tel.: (010) 413 64 44
E-mail: info.oostelijk@sportfondsen.nl
Website: www.oostelijkzwembad.nl
facebook_logo

 • Rooster/Openingstijden
 • Tarieven
 • Agenda
 • Faciliteiten
 • Nieuws
 • 360 Graden Tour
Banenzwemmen/Vrijzwemmen 
Los bad €       5,10
Los bad t/m 3 jaar€       4,20
Los bad 65+€       4,80
Los bad R'dampas€       4,60
Los bad Studenten€       3,70
11-badenkaart Studenten (6 mnd geldig)€     37,00
12-badenkaart* (9 mnd geldig)€     51,00
25-badenkaart* (12 mnd geldig) €   102,00
Kwartaalabonnement * (3 mnd geldig)€     93,75
Jaarabonnement* (12 mnd geldig)€   310,00
  
Zwemlessen 
Maandkaart€     47,30
Inschrijfgeld€     27,50
Diplomazwemmen€     22,50
  
Groepslessen 
Aquajoggen losse les€       6,75
  
Aquavaria losse les€       6,75
  
Bootcamp Aqua losse les€       6,75
  
Aquavaria 12-badenkaart (9 mnd. geldig)€     67,50
(geldt voor verschillende groepslessen) 
  
Groepsles met Rotterdampas€      5,95
(geldt niet voor Aquaslank) 
  
Aquaslank 
8 weken cursus*€     56,00
  
Zwangerschapszwemmen 
Losse les €       6,75
  
Baby- en Peuterzwemmen 
Losse les€       6,75
12-badenkaart* (6 mnd geldig)€     67,50
  
Senioren fit*** 
Losse les€       4,80
  
Magneetkaart 
Aanschaf magneetkaart €       5,00
  
Gebruik kluisje€       1,00
(je ontvangt jouw muntje na
afloop van het gebruik terug)
 
  
* Exclusief aanschaf magneetkaart à € 5,00.
** Op vertoon van een geldige studentenkaart
*** Geen toegang met kortingskaarten, wel met 12-badenkaart banenzwemmen
 

Zeemeerminzwemmen 21-10-2019

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin of zeemeerman?

Laat dan nu jouw droom uitkomen met onze zeemeerminworkshops op maandag 21 en dinsdag 22 oktober. Onder begeleiding van een instructeur nemen we jou mee in dit onderwateravontuur, waar je leert zwemmen als een zeemeermin en de technieken oefent. Super leuk om eens te doen!

Meedoen mag vanaf 6 jaar (t/m schoenmaat 41), wanneer je in het bezit bent van een B diploma.

De workshop vindt beide dagen plaats van 13.15 – 14.00 uur. De kosten bedragen € 10,75.

Inschrijven is verplicht bij onze receptie.

Let op: zorg dat je dit niet mist, er is slechts beperkt aantal plaats beschikbaar!


Privé zwemles in de herfstvakantie 21-10-2019

Tijdens de herfstvakantie bieden wij weer privé zwemlessen aan voor onze zwemleskinderen. De lessen kunnen gevolgd worden op:

Maandag 21 oktober09.30 - 12.00 uur
Dinsdag 22 oktober09.00 - 12.00 uur
Woensdag 23 oktober09.00 - 12.00 uur
Vrijdag 25 oktober09.00 - 12.00 uur
  

Tijdens de privé zwemles krijgt jouw zoon of dochter 1 op 1 les, dus 1 leerling per leerkracht. De kosten voor de privé zwemles bedragen € 37,90 per les. Inschrijven is verplicht en de kosten dienen bij inschrijving direct voldaan te worden.

Voor meer informatie kun je terecht bij onze receptie of telefonisch op: 010-413 64 44.


 • 80 kleedkamers
 • 7 toiletten
 • 6 douches
 • Horeca aanwezig
 • Tribune aanwezig
 • Parkeergelegenheid aanwezig (betaald)
 • Toegankelijk voor gehandicapten
 • Wedstrijd- en instructiebassin (29 °C)

Nieuw! Techniek- en conditietraining 07-10-2019

Vanaf aanstaande woensdag kan je elke woensdagavond van 20:15 tot 21:00 uur werken aan jouw techniek en conditie met onze techniek- en conditietraining. Wil jij de zwemslagen beter beheersen? De borstcrawl langer volhouden. Dan is deze training echt iets voor jou! Nu de hele maand oktober voor slechts € 3,50! 

Lees hier meer: https://bit.ly/2VlCcsB

Rotterdamse Sportfondsenbaden veilig volgens Blue Cap Foundation 29-04-2019

Op 24 april 2019 hebben de vier Rotterdamse Sportfondsenbaden het Blue Cap Keurmerk ontvangen. Dit betekent dat de zwembadroosters en watercirculatiesystemen in deze Rotterdamse zwembaden veilig zijn. Voorzitter van The Blue Cap Foundation Chris Geurts van Kessel overhandigde de certificaten aan  de directeur van Sport en Cultuur de heer Mickel Beckers van de gemeente Rotterdam die ze op zijn beurt doorgaf aan directeur van Sportfondsen Rotterdam Hans Timmerman. Het officiële moment vond plaats in het Oostelijk Zwembad.

Zwembadinspecties.nl onderzocht in 2018 de risico’s op beknelling door vastzuigen van lichaamsdelen en lang haar in de verschillende zwembaden. Het onafhankelijke inspectiebureau concludeerde dat de zwembaden van de Rotterdamse Sportfondsenbaden voldoen aan de eisen van het Blue Cap Keurmerk en daarom het Keurmerk in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde op een ludieke manier in het monumentale Oostelijk zwembad. Met een zeilboot kwamen de certificaten aan bij de voorzitter van The Blue Cap Foundation Chris Geurts van Kessel.  Hij mocht de certificaten doorgeven aan de directeur van Sport en Cultuur de heer Mickel Beckers van de gemeente Rotterdam welke mede verantwoordelijk is voor de zwembaden in de stad. Beckers vertelde dat hij in zijn jeugd ooit eens zelf een nare ervaring had gehad met een afzuigrooster in een zwembad waarna hij de certificaten doorgaf aan Hans Timmerman, directeur Sportfondsen Rotterdam.  Timmerman benadrukte nog eens dat veiligheid in zwembaden geen grenzen kent. Als beheerder moet je er alles aan doen om het zwembad zo veilig mogelijk te maken voor haar bezoekers.
 
The Blue Cap Foundation pleit al langere tijd voor het meten van beknellingsrisico’s in zwembaden. Volgens de stichting is het de enige manier om de veiligheid van afzuigroosters en beknellingsrisico’s in kaart te brengen. Er zijn op dit moment twee onafhankelijke inspectiebureaus die beknellingsrisico’s in zwembaden kunnen meten volgens de richtlijnen van het Blue Cap Keurmerk.
 
The Blue Cap Foundation is in 2010 opgericht door Jan Jonker die in dat jaar zijn kleinzoon Willem (12) verloor. Hij werd door enorme krachten vacuüm gezogen aan het rooster van een zwembad. De kracht van het vacuüm was dusdanig groot dat drie omstanders Willem niet van het rooster konden bevrijden. Jaarlijks komen nog steeds enkele tientallen zwemmers om het leven als gevolg van beknelling aan een zwembadrooster, zo blijkt uit cijfers. The Blue Cap Foundation registreert deze ongevallen sinds haar oprichting in 2010. Het is een wereldwijd probleem waar de stichting niet alleen onderzoek naar doet, maar ook oplossingen voor aanreikt. De stichting hoopt dat alle zwembaden de beknellingsrisico’s laten meten door een onafhankelijk inspectiebureau.
 
Hoewel zwembaden in Nederland te boek staan als veilig blijken er hier en daar toch nog wel eens wat onveilige roosters te zijn. Met het Certificaat van The Blue Cap, vernoemd naar de blauwe pet die de twaalfjarige Willem altijd op had, toont een zwembad aan veilige roosters te hebben.

​BTW tarief van 6% naar 9% 19-12-2018

Vanaf 1 januari 2019 zal het kabinet het lage BTW tarief verhogen van 6% naar 9%. Het lage btw-tarief wordt heden toegepast in de sectoren horeca, agro, recreatie, sport, cultuur en bouw. Dit betekent dat ook wij als Oostelijk Zwembad helaas zijn genoodzaakt 9% btw te gaan berekenen over onze producten en diensten. Daarom zullen wij met ingang van 1 januari 2019 onze tarieven aanpassen, waarbij wij tevens de jaarlijkse inflatiecorrectie zullen meenemen.

Lage btw-tarief op geldende abonnementen/ meerbadenkaarten
Alles dat geleverd wordt in 2019, maar wel al betaald is in 2018, mag van de Belastingdienst nog tegen het oude tarief berekend worden. Betaal je dus in december een meerbadenkaart of een abonnement, dan zwem je in 2019 nog tegen het lage btw-tarief.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.