Zwemcentrum Rotterdam

De bouw van het nieuwe zwembad op Zuid is al een tijdje onderweg. Op 22 januari 2018 kunnen we gaan zwemmen in dit enige 50-meter zwembad van Rotterdam. De nieuwe naam voor dit zwembad is ‘Zwemcentrum Rotterdam’. De officiële grote opening is op een latere datum in 2018 en nu nog niet bekend.

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden in het Zwemcentrum zoals waterpolo, zwemlessen, groepslessen en lange- en kortebaan wedstrijden. Zwemcentrum Rotterdam heeft twee bassins; een 50-meter wedstrijdbad en een 25-meter doelgroepenbad. Deze zijn los van elkaar te gebruiken en gescheiden door een vaste tussenwand.

Bekijk hier het rooster dat op 22 januari 2018 gaat gelden >> Openingsrooster klanten PDF

De beide zwembaden worden ingericht met verschillende sferen. Het 50-meter bad met een sportief karakter, overzichtelijk en rustig. Het 25-meter bad krijgt een intieme sfeer, die een associatie oproept met de wereld van wellness en spa resorts. Met warme grijze tinten op de wanden en vloeren. Dat steekt mooi af tegen het heldere witte bassin.
De kleedruimtes krijgen gekleurde wanden. De sfeer in de horecaruimte wordt warm en vriendelijk, met verschillende zitgelegenheden.

Voor speciale vragen en voor verhuur van de accommodatie e-mail naar: 50meterbadMO@rotterdam.nl

Annie M.G. Schmidtplein 8
3083 NZ Rotterdam
Tel (010) 481 22 22
info@sportbedrijfrotterdam.nl

Blijf ook op de hoogte van de actuele ontwikkelingen via Facebook >>

Het 50-meter bad:

Het bad is 25 meter breed (10 banen) en 2,20 meter diep. Als het nodig is, kan een deelbare keerwand van 2 meter breed geplaatst worden. Daardoor blijft er een 25- en 23meterbad over voor wedstrijden en trainingen. De keerwand kan eventueel ook in twee delen worden geplaatst. Daarmee blijven  4 of 6 banen van 50 meter over en de overige banen van 25 en 23 meter. Al deze varianten bieden ruime mogelijkheid om met meerdere activiteiten en partijen tegelijk actief te zijn en elkaar te versterken.
Bij het 50-meterbad is ruimte voor 1000 personen publiek. De vaste tribune heeft 350 zitplaatsen. Ook kan een flexibele tribune van 650 zitplaatsen worden bijgeplaatst. Het tijdregistratiesysteem voor wedstrijden, scorebord en omroepsysteem voldoet aan de gestelde wedstrijdeisen.

Het 25-meter bad:
Het 25-meter bad is 15 meter (6 banen) breed en 2,20 meter diep en heeft een warme uitstraling door het gebruiken van kleuren en materialen. Door de beweegbaren bodem kan het zwembad over het volledige oppervlak op verschillende dieptes worden ingesteld. De bodem is in twee delen instelbaar met een maximaal verschil van 60 centimeter. Het heeft een andere watertemperatuur, die ook nog aan te passen is. De beweegbare bodem en de tillift/luie trappen in dit 25-meterbad maken de toegang voor alle doelgroepen compleet.

De faciliteiten van beide zwembaden zijn in eerste instantie gericht op de zwemsport, les- en schoolzwemmen en het actieve recreatiezwemmen (banenzwemmen). De standaardtemperatuur van het water is 28 graden. Die kan voor bepaalde activiteiten worden verhoogd tot 30 graden.

Er komen zes ruime groepskleedkamers, 24 kleedcabines en speciale kleedkamers met voorzieningen voor mindervaliden. Er zijn afsluitbare lockers, tassenrekken en kledingrekken.  Verenigingen en andere partijen kunnen gebruik maken van een multifunctionele ruimte op de tweede verdieping voor vergaderingen, huiswerkbegeleiding of bijvoorbeeld presentaties.

De horeca op de eerste verdieping is voorzien van tv-schermen waarop de zwembaden te zien zijn, zo zijn zwemles, trainingen en wedstrijden uitstekend te volgen. Het assortiment is gebaseerd op de gezonde keuken met aandacht voor stads- en streekgebonden producten.

Zie hier een 360-graden impressie van het zwembad.

Foto's