Sportcentrum de Wilgenring

Sportcentrum de Wilgenring omvat een uitgebreid zwembad, sporthal en squashbanen. Het zwembad heeft een recreatief karakter met een groot kindergedeelte, glijbaan en een wedstrijdbad. Hier kun je terecht voor een uitgebreid programma aan zwemactiviteiten.

‘Het zwembad werkt aan een gezonder productenaanbod en een gezonde uitstraling volgens de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum’.

Je kunt gratis parkeren.

Melanchtonweg 70,
3052 KV Rotterdam

Tel.: 010-2688325
E-mail: info@sportbedrijfrotterdam.nl

facebook_logo

  • Tribune aanwezig in sporthal met een capaciteit van 220 zitplaatsen
  • Gezellige horecaruimte met ruim 40 zitplaatsen en een horecaruimte in het zwembad. Het zwembad werkt aan een gezonder productenaanbod en een gezonde uitstraling volgens de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.
  • Doucheruimte aanwezig in zwembad
  • 31 toiletten waarvan 2 mindervalidentoiletten
  • 139 Parkeerplaatsen voor personenauto’s (gratis parkeren) en 70 plaatsen voor fietsen
  • Zwembad met recreatiebad, wedstrijdbad, instructiebad, whirlpool, glijbaan met opvangbad, kleuterbad en peuterbad
  • 49 Kleedkamers, waarvan 36 kleedhokjes en 4 groepskleedruimten in het zwembad
  • Toegankelijk voor mindervaliden door middel van: een gelijkvloerse entree, mindervalidetoilet, kleed- en doucheruimte in het zwembad, tillift in zwembad, vaste “luie trap” in het recreatiebad, mobiele “luie trap” voor het wedstrijdbad
  • EHBO-ruimtes aanwezig

Leren zwemmen is in ons land een belangrijk onderdeel van de opvoeding. We hebben een waterrijk land, dus als je kind goed kan zwemmen is dit een grote zorg minder. We leiden in Sportcentrum de Wilgenring op voor het zwem-ABC. Dit complete pakket zorgt ervoor dat je kind op een plezierige manier vertrouwd raakt met het water.

Het A diploma is vooral voor het Aanleren van de verschillende zwemslagen.
Het B diploma is voor het Beter worden en het C diploma maakt het pakket Compleet.

Met het totale zwem-ABC is je  kind ook veilig in de grotere zwembaden, waar de kinderen vaak in aanraking komen met glijbanen, wildwaterbanen en stromingen. Het zwem-ABC is dus een must!

Inschrijven
Bij Sportcentrum de Wilgenring kun je je zoon of dochter inschrijven vanaf zijn/haar 4de verjaardag.
Je dient hiervoor langs te komen bij onze receptie.
Na betaling van het inschrijfgeld krijg je een sportkaart mee waar in de toekomst de zwemleskaart op gezet dient te worden. Het is dus zaak deze kaart goed te bewaren.
Wees er op tijd bij, want we hebben een wachtlijst (voor de meeste lestijden ben je binnen een jaar aan de beurt. De zaterdag is echter erg geliefd en kan dus iets langer duren).
Indien je je zoon of dochter inschrijft op 4-jarige leeftijd is hij/zij aan de beurt rond de 5de verjaardag. Dit is de beste tijd om te leren zwemmen. Je kind is dan motorisch en cognitief ontwikkeld om de zwemlessen met plezier te volgen.

De lessen watergewenning worden op meerdere dagen op verschillende tijdstippen gegeven. Je kunt tijdens het inschrijven jouw voorkeur voor dag en/of tijdstip aangeven. Mocht je het idee hebben dat je kind moeite heeft met water, ga dan vooral zelf alvast “oefenen”. Op vertoning van de sportkaart mag je zoon of dochter 25x gratis zwemmen op zaterdag en zondag tijdens het gezinszwemmen (natuurlijk onder begeleiding van een betalende, meezwemmende volwassene).

Starten met zwemles
Ongeveer twee weken van te voren krijg je een telefoontje van ons. We doen dan een aanbod om te starten met de zwemlessen. Je kunt op dat moment beslissen of deze dag en/of tijdstip uitkomt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je aan geven dat je nog even wilt wachten (dit heeft geen invloed op de plaats in de wachtlijst).
Alle kinderen starten in een bad voor watergewenning (bad 0). Ook als je denkt dat je zoon of dochter al heel erg watervrij is. Zij moeten namelijk o.a. leren drijven en voortbewegen op hun rug
(zonder hulpmiddel) en dit vergt enige oefening.
Zodra de kinderen watervrij zijn stromen zij door naar een ander tijdstip op de dag. Natuurlijk altijd in overleg.
Indien er vragen zijn,  kun je mailen naar de coördinator van de zwemlessen: Conny van der Schot  (ccm.vanderschot@rotterdam.nl).

Wachtlijst
Op dit moment bedraagt de wachtlijst 5 tot 13 maanden, afhankelijk van dag en tijdstip.

Foto's

Contact