Hart van Zuid – under construction

De bouw van het nieuwe zwembad op Zuid is al een tijdje onderweg. Zodra dit enige 50-meter zwembad van Rotterdam opent (begin 2018), kunt u hier baantjes trekken. Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden zoals waterpolo, zwemlessen, groepslessen en lange- en kortebaan wedstrijden.

Het nieuwe zwembad bestaat uit twee bassins; een 50-meter bad en een 25-meterbad. Deze zijn los van elkaar te gebruiken en gescheiden door een vaste tussenwand.

Het zwembad wordt ingericht met verschillende sferen. Het 50-meter bad met een sportief karakter, overzichtelijk en rustig. Het 25-meter bad krijgt een intieme sfeer, die een associatie oproept met de wereld van wellness en spa resorts. Met warme grijze tinten op de wanden en vloeren. Dat steekt mooi af tegen het heldere witte bassin.
De kleedruimtes krijgen gekleurde wanden. De sfeer in de horecaruimte wordt warm en vriendelijk, met verschillende zitgelegenheden.

Gooilandsingel,
Charlois, Rotterdam

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen via Facebook >>

Het 50-meter bad:

Het bad is 25 meter breed (10 banen) en 2,20 meter diep. Als het nodig is, kan een deelbare keerwand van 2 meter breed geplaatst worden. Daardoor blijft er een 25- en 23meterbad over voor wedstrijden en trainingen. De keerwand kan eventueel ook in twee delen worden geplaatst. Daarmee blijven  4 of 6 banen van 50 meter over en de overige banen van 25 en 23 meter. Al deze varianten bieden ruime mogelijkheid om met meerdere activiteiten en partijen tegelijk actief te zijn en elkaar te versterken.
In het zwembad is ruimte voor 1000 personen publiek. De vaste tribune heeft 350 zitplaatsen. Ook kan een flexibele tribune van 650 zitplaatsen worden bijgeplaatst. Het tijdregistratiesysteem voor wedstrijden, scorebord en omroepsysteem voldoet aan de gestelde wedstrijdeisen.

Het 25-meter bad:
Het 25-meter bad is 15 meter (6 banen) breed en 2,20 meter diep en heeft een warme uitstraling door het gebruiken van kleuren en materialen. Door de beweegbaren bodem kan het zwembad over het volledige oppervlak op verschillende dieptes worden ingesteld. De bodem is in twee delen instelbaar met een maximaal verschil van 60 centimeter. Dit bad is zeer geschikt voor allerlei doelgroepen en leszwemmen.

Zie hier een 360-graden impressie van het zwembad.

Foto's