Zwembad Hoek van Holland

Zwembad Hoek van Holland is een goed verzorgd en gezellig buitenbad vlakbij het centrum. Geopend van mei tot en met september. Dit bad is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op de ligweide rondom het bassin zijn diverse kleine speelobjecten. Ook zijn er comfortabele stoelen met parasols beschikbaar. Tijdens het seizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Geopend van 29 april t/m 18 september 2016

De Cordesstraat 160,
3151 BN Hoek Van Holland

Tel.: (0174) 383444
E-mail: zwhoekvanhollandsenc@rotterdam.nl
Website: www.rotterdamsport.nl

Tweede editie Like2Swim Rotterdam – zondag 25 juni 2017 10-02-2017

Algemeen Na de succesvolle eerste editie is Like2Swim Rotterdam terug op zondag 25 juni met een unieke openwater wedstrijd in de sfeervolle Entrepothaven en Binnenhaven. De tweede editie van dit zwemspektakel wordt wederom een geweldige beleving voor alle leeftijden, waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan. Zwem in hartje Rotterdam onder aanmoediging van publiek en muziek. Inschrijven kan door jong en oud voor verschillende onderdelen; 250 meter, 500 meter, 1.000 meter, 2.000 meter, 3.000 meter, Kids Swim en Business Swim. 

De inschrijving gaat dinsdag 21 maart open! 

Afstanden
Is open water zwemmen nieuw voor jou? De 250 meter is een toegankelijke afstand voor alle leeftijden. Kinderen vanaf 8 jaar en in het bezit van zwemdiploma A kunnen op deze afstand onder begeleiding van een ouder deelnemen aan de Kids Swim. Per 10 kinderen is één begeleider nodig. 

De 500 meter biedt een mooie uitdaging en meer dan voldoende tijd om ook van de sfeer te genieten. Jouw deelname aan Like2Swim Rotterdam staat immers al ver van tevoren op Facebook en Instagram. 

De 1.000 meter is voor velen een prachtige uitdaging. Voldoende trainen en doorzettingsvermogen zijn hierbij een vereiste. Jij voelt je thuis in het water en wil proberen zo snel mogelijk de finish te halen. 

Op veler verzoek zijn bij deze tweede editie de 2.000 en 3.000 meter toegevoegd aan het programma. In 2017 kunnen dus ook de meest ervaren open water zwemmers terecht tijdens Like2Swim Rotterdam. 

Alle afstanden starten in de Binnenhaven en voeren via een lus naar de finish in de Entrepothaven. De gezwommen tijd wordt (automatisch) geregistreerd.

Kortingsactie
Deelnemers kunnen met korting trainen bij één van de 15 zwembaden van de Stichting Promotie Rotterdamse Zwembaden (SPRZ). Er is dus altijd een zwembad bij jou in de buurt. Bekijk de website van Rotterdam Zwemt voor een overzicht van de zwembaden. De actieperiode loopt van 21 maart tot en met 1 juni. Ook krijgen bezoekers van de Rotterdamse zwembaden de mogelijkheid om met korting deel te nemen aan Like2Swim Rotterdam. De kortingsactie maken we binnenkort bekend!

Toeschouwers
Voor toeschouwers is Like2Swim Rotterdam een ervaring op een bijzondere locatie. De Entrepothaven en de Binnenhaven van Rotterdam vormen een uniek decor voor een openwater zwemwedstrijd. De Entrepothaven is een prachtige jachthaven in hartje Rotterdam met luxe appartementen, restaurants, winkels en een wereldsupermarkt en natuurlijk de haven zelf; City Marina Rotterdam. Het evenement is makkelijk te bereiken met de auto of Openbaar Vervoer.

Rotterdam
Like2Swim Rotterdam wordt georganiseerd in één van de meest hippe steden van Nederland; Rotterdam. Rotterdam is uitgegroeid tot een opwindende metropool waar van alles te ontdekken is. Sport en Rotterdam zijn daarin onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast het grootste sportevenement van Nederland; de NN Marathon Rotterdam, het gezelligste vrouwen sportevenement; Ladiesrun Rotterdam en de sfeervolle DSW Bruggenloop Rotterdam huisvest de stad aan de Maas nog veel meer grote sportevenementen.


Rode Kruis Rotterdam organiseert SeriousSwim010 28-11-2016


Het Rode Kruis, afdeling Rotterdam, organiseert dit jaar een SeriousSwim010 om geld op te halen voor Serious Request. Op zondag 18 december, tussen 15:00 en 20:00 zullen zwemmers in het Sportfondsenbad Noord, ofwel het Van Maanenbad, zoveel mogelijk geld ophalen voor het voorkomen en behandelen van longontstekingen bij kinderen onder de 5 jaar.

Deze stille ramp zorgde ervoor dat er vorig jaar 920,000 kinderen stierven, één kinderleven elke 35 seconden*. Met de juiste behandeling en informatie kunnen deze levens gered worden. Daarom roept het Rode Kruis, afdeling Rotterdam, iedereen op om zich te laten sponsoren door vrienden, familie en kennissen en één kilometer te zwemmen voor het goede doel. Richtlijn voor deze kilometer is een sponsorbedrag van 50 euro.

Aanmelden kan via een speciaal formulier op de website van het Rode Kruis. Zwemmers kunnen zich aanmelden als individu of als team en voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar is een speciale jeugdafstand. Zwemmers kunnen hun vragen mailen naar seriousswimming010@rodekruis.nl. Ieder uur worden in een speciale loterij mooie prijzen verloot en wie het meeste sponsorgeld ophaalt krijgt tevens een leuke prijs. Voorafgaand aan het evenement en in de pauze vinden demonstraties plaats en de hele middag zorgen dj’s voor live muziek.

Onder andere Olympisch zwemster Madelon Baans is al speciale gast aanwezig. Zij geeft het startschot en zwemt uiteraard zelf ook mee. RTV Rijnmond journalist Koen Freijssen fungeert de 18e als spreekstalmeester.


Zwembadwaterbehoefte Rotterdam in kaart gebracht 08-11-2016

Rotterdam staat er goed voor als het gaat om de hoeveelheid zwembadwater en activiteiten. Dat is de conclusie van het Mulier Instituut en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij hebben een nieuwe methode ontwikkeld om een betrouwbare uitspraak te doen over de zwemwaterbehoefte. Rotterdam is de eerste Nederlandse gemeente waar de behoefte aan zwembadwater zo specifiek is gemeten.

Uit de resultaten blijkt dat Rotterdam tussen nu en 2030 over voldoende overdekt zwembadwater beschikt. Voor de activiteiten doelgroepenzwemmen, schoolzwemmen, banenzwemmen en recreatief zwemmen worden geen noemenswaardige knelpunten in de beschikbare watercapaciteit tot 2030 verwacht. Dat is vooral te danken aan het zwembad Hart van Zuid dat momenteel wordt gebouwd. Het biedt ook voldoende gelegenheid voor zwemwedstrijden.

Het rapport voorziet vanaf 2025-2030 wel tekorten aan voldoende geschikt badwater voor zwemlessen, met name in bepaalde gebieden. Omdat schoolzwemmen overdag plaatsvindt, wordt het beschikbare water al maximaal gebruikt. Bij de planning van vervangende zwembaden zal de gemeente hiermee rekening moeten houden. Datzelfde geldt voor de specifieke behoeften van de zwemsport. Er wordt gezwommen in water dat zich daar met enige flexibiliteit wel voor leent, maar dat niet voldoet aan de sporttechnische criteria (voorwaarden voor lengte, breedte, oppervlakte, diepte en watertemperatuur).

De gemeente heeft veel informatie over de vrijetijdsbesteding van de Rotterdammer en de trends in het gebruik van zwembaden. Met het rekenmodel van Mulier Instituut en de KNZB is het mogelijk gebleken die informatie te benutten voor een planningsnorm die de gemeente kan helpen met de plannen voor bestaande en mogelijk nieuwe zwembaden. Wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport): “Dankzij deze nieuwe methode weten we nu heel precies wat de zwembadwaterbehoefte is voor Rotterdam. Dat helpt ons om de juiste beslissingen te nemen als het gaat om grote investeringen voor een lange termijn."

Het rapport ‘Rotterdamse planningsnorm overdekte zwembaden’ is vanmiddag overhandigd door Koen Breedveld, directeur Mulier Instituut en Jan Kossen, directeur KNZB aan Adriaan Visser, wethouder Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport van de gemeente Rotterdam.

Klik hier om de rapportage Rotterdamse planningsnorm overdekte zwembaden te downloaden.
 


geopend van 29 april t/m 17 sept. 2017 26-07-2016

Welkom in het verwarmde buitenbad Hoek van Holland.
Dit zwembad is per definitie geschikt voor ouders met kinderen, op het perron rond het zwembad staan gratis stoelen en tafeltjes en desgewenst kan men gratis gebruik maken van parasols.
Rondom het zwembad is een zonneweide, waar ook de horeca is.
Op het gras kunnen de kinderen lekker spelen of "chillen" met leeftijdgenootjes.
Het zwembadteam staat voor u klaar om u een ontspannen dagje te bezorgen; Veel mag (bv eigen luchtbed of bal) maar er zijn echter wel een aantal spelregels.(bv Geen waterpistolen e.d.)  Deze zijn samengevat in de toegangsregels bij de ingang van de kassa.


6 redenen om vaker te gaan zwemmen 26-10-2015

Of u nu ronddobbert, baantjes trekt of aquajogt, in het water voelt u zich licht en vrij. Alsof u even in een andere wereld bent. Een wereld vol bewegingsvrijheid. En het is nog gezond ook. Daarom: zes redenen om vaker een plons te nemen.

1. Het is goed voor uw lichaam, want wist u dat...

  • u met zwemmen vier keer zo veel calorieën verbrandt als wanneer u dezelfde afstand loopt?
  • u al uw spieren traint als u zwemt?
  • als u zwemt uw gewrichten nauwelijks belast worden en dat zwemmen daardoor ook heel geschikt is voor mensen met reuma en artrose en voor mensen die revalideren?

2. Speciale voorzieningen...
In steeds meer zwembaden zijn extra verwarmde baden met een verstelbare bodem. Kijk ook niet op van moderne snufjes als een massagestraat, een drenkelingendetectiesysteem en zelfs speciale desinfectiemethoden.
Een zogenaamde ozoninstallatie zorgt dat zwemmers met gevoelige luchtwegen, ogen of huid minder last hebben van chloor in het water. Sommige zwembaden hebben speciale tijden waarop gehandicapten en begeleiders in alle rust kunnen zwemmen.

3. U komt er makkelijk in contact met andere mensen
In zwembroek nieuwe mensen ontmoeten is misschien best een stap. Maar bedenk dat u daarin niet de enige bent.

4. Medailles
Wist u dat er ook specifieke wedstrijden zijn voor zwemmers (met een handicap). De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) kan u hierbij helpen. Kijk voor meer informatie op knzb.nl.

5. Het is meer dan banen trekken
Er zijn inmiddels veel leuke wateractiviteiten als bewegen op muziek, snorkelen, aquarobics, aquaspinnen, hydrorelaxatie/floaten en waterbasketbal.

6. Na inspanning: ontspanning
Steeds vaker hebben zwembaden een sauna, stoombad of gezellige horeca. Beloon uzelf na uw inspanning met een ontspanningsmoment.

Bekijk hier ook het filmpje van UWV Perspectief over zwemmen na een beroerte, ziekte of andere aandoening.

Bron: UWV Perspectief magazine oktober 2015


Hoofdrooster

Maandag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Dinsdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Woensdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Donderdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Vrijdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zaterdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zondag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Maandag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Dinsdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Woensdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Donderdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Vrijdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zaterdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zondag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Maandag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Dinsdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Woensdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Donderdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Vrijdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zaterdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zondag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Maandag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Dinsdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Woensdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Donderdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Vrijdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zaterdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zondag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Maandag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Dinsdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Woensdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Recreatief zwemmen (volwassenen)
Donderdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
19:00 - 20:00: Gezinszwemmen
Vrijdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zaterdag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
Zondag
9:00 - 10:30: Sociaal zwemuurtje ouderen
10:30 - 16:50: Vrijzwemmen
  • 8 kleedkamers
  • 4 toiletten
  • 3 douches
  • Horeca aanwezig
  • Parkeergelegenheid aanwezig (niet betaald)
  • Waardevolle bezittingen kunnen in bewaring worden geven aan de kassa, maar we raden aan om waardevolle spullen thuis te laten
  • Drijfvlindertjes kun je lenen aan de kassa

Niet van toepassing. In dit zwembad worden geen zwemlessen aangeboden.

Zwem4daagse 01-04-2017

De zwem4daagse datum voor 2017 is nog niet bekend, deze volgt op een later tijdstip.
4 avonden zwemmen voor jong en oud.
deelname € 5 p.p. Alle deelnemers ontvangen een medaille.
tijdens de zwem4daagse worden er rondom het bassin diverse spelen georganiseerd.
Start alle avonden: 19 uur
Inschrijven aan de kassa


Like2Swim Rotterdam 25-06-2017

Na de succesvolle eerste editie vindt op zondag 25 juni 2017 de tweede editie van Like2Swim Rotterdam plaats. Een bijzonder zwemevenement en unieke openwaterwedstrijd in de Entrepothaven van Rotterdam. Het evenement is een speciale beleving met afstanden voor alle leeftijden, waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan.

Het evenement kent diverse onderdelen:
• 3000 meter
• 2000 meter
• 1000 meter
•   500 meter
•   250 meter
• Kids Swim
• Student Swim
• Business Swim

Stichting Vrienden van het Sophia
Stichting Vrienden van het Sophia is het goede doel van Like2Swim Rotterdam 2017. Stichting Vrienden van het Sophia doet er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het Sophia kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken én meer onderzoek te doen naar behandeling en genezing van kinderziekten. Deelnemers kunnen bij inschrijving kiezen voor een donatie aan Vrienden van het Sophia en een eigen sponsoractie starten.

Inschrijven Like2Swim
Maarten van der Weijden heeft op de 1e dag van de lente, 21 maart, de officiële opening voor de inschrijving van Like2Swim Rotterdam verzorgd. Vanaf nu kunnen zwem- en sportliefhebbers zich aanmelden voor dit unieke openwater zwemevenement in hartje Rotterdam. Inschrijven kan hier.

Actie
De eerste 100 deelnemers die zich inschrijven kunnen meedoen aan een speciale zwemtraining van een uur in april of mei in Zwembad Hoogvliet, het Van Maanenbad of het Alexanderhof. De inschrijvers ontvangen een mail van Like2Swim Rotterdam, waarin aangegeven wordt hoe zij zich voor deze training kunnen aanmelden.

Voor meer informatie: Like2SwimRotterdam.nl


Afsluiting seizoen met Hondenzwemmen 17-09-2017


De afsluiting van het seizoen eindigt traditiegetrouw met het Hondenzwemmen.
Iedereen met een hond is dan welkom in dit laatste uurtje.
Voor elke hond (en baasje) is er een lekkere snack.
Om 13.00 uur gaan de hekken open, om 14.00 uur is het seizoen weer voorbij en sluiten de poorten voor de winter.


Foto's

Contact