30 juni t/m 2 juli: Rotterdam Water Weekend

  

Rotterdam Water Weekend onthult programma vol waterpret

Van 30 juni t/m 2 juli staat Rotterdam in het teken van een gloednieuw festival. Tijdens Rotterdam Water Weekend ontdek je de charme van het Maritiem District, SUP je voorbij het ‘Strand aan de Rotte’, ben je getuige van de experimentele balletshow ‘Van Zooi naar Mooi’ en vaar je met verschillende Picnic Islands om deel te nemen aan diverse wateractiviteiten. Voor de mensen die liever aan wal blijven, zijn er tal van workshops, toneelvoorstellingen en muziekoptredens.

De vrijdagavond gaat swingend van start met onder meer een Waste Ballet Act door veertig jonge danstalenten van het Rotterdamse Danskantoor. Waar ze eerder een schoonmaakdansje deden in de talkshow van Oma Greet presenteren ze tijdens de opening hun experimentele show ‘Van Zooi naar Mooi’. Aansluitend is er muziek van Roots & Routes Agency en Monta Topcijenko en kunnen bezoekers in piraten- of matrozenstijl een eilandrit maken naar Crooswijk of het Stadscentrum.

Waterfestival aan de Rotte
Op zaterdag barst het programma vol waterpret los met het Waterfestival aan de Rotte. Al peddelend, roeiend en varend, beleven bezoekers bij de Crooswijkse bocht plezierrivier de Rotte. Doe mee met een spannende drakenbootwedstrijd of neem het tegen elkaar op in een potje kanopolo. Een rondvaartboot bezoekt de historische begraafplaats en de verschillende Picnic Islands varen met eilandbezoekers af en aan. De kade verandert in een Strand aan de Rotte, waar je proeft van de gezonde smoothies en je geniet van zomerse loungemuziek. Kinderen kunnen losgaan met waterballen en een obstakelparcours. Ook vindt de officiële lancering van het Vaarnetwerk de Rotte plaats en maak je kennis met de boswachter en imker uit het recreatiegebied Rottemeren. Een stukje verderop dagen de echte waterfanaten elkaar uit in een spectaculair watergevecht tijdens ‘Big Water World’.

Dobberen en flaneren langs de binnenhavens
Naast al het waterplezier valt er in Noord ook genoeg te beleven voor de bezoekers die het liever droog houden. Versier bijvoorbeeld een badmuts voor tijdens de Rotta Route op zondag, schuif aan bij de social BBQ, geniet van de toneelvoorstellingen en muziekoptredens op de kades of huur een bootje en ontdek de rivier op eigen houtje. In het Maritiem District bruist het van de activiteiten georganiseerd door de musea, ondernemers en bewonersverenigingen. Neem deel aan de vele wandel- en vaartours met als thema historie of architectuur en moedig de zwemmers van de 010 City Swim aan. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de presentatie van de Wikkelboat. Een varende variant op het Wikkelhouse, een ingenieus en duurzaam ontwikkelde ‘Tiny house’. Aan het einde van de dag ontmoeten klassiek en jazz elkaar met gastoptredens van muzikant Eric Vloeimans en Scapino Ballet Rotterdam tijdens het Sinfonia Maritiem Concert.

Afvalkunst
Voordat al dit spektakel gaat plaatsvinden, wordt op zondag 25 juni de rivier alvast ontdaan van plastic tasjes, flesjes en ander ronddrijvend afval tijdens de Grote Rotte Schoonmaakactie. Deelnemers kunnen zich via de website aanmelden en gaan samen met de leden van De Schone Stad, duikers en SUP-pers aan de slag. Niet zo’n waterrat? Sluit je dan aan bij de kinderen van BSO’s Mundo en Kinderdam en speur de kade af naar zakjes en blikjes. Extra bijzonder: kunstenaar Robert Roelink maakt van al het verzamelde vuil een groot kunstwerk vlakbij de Noorderbrug.

Houd de website van Rotterdam Water Weekend in de gaten voor het laatste nieuws over het programma.

Informatie
Wat: Rotterdam Water Weekend
Waar: Diverse locaties in Rotterdam
Wanneer: 30 juni t/m 2 juli 2017
Toegang: Gratis
Website: www.rotterdamwaterweekend.nl

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op

www.rotterdamfestivals.nl.